Futbolli Ndërkombëtar Ligue 1

Klubi nga Ligue 1 ka ngritur padi ndaj federatës franceze

SC Amiens paraqet një padi për shkak të përfundimit të sezonit në Ligue 1, pasi që më këtë vendim tashmë Amiens është larguar nga elita franceze.

Presidenti i klubit shpjegon arsyet e këtij vendimi.

Klubi francez i divizionit të parë SC Amiens ka ngritur padi për fundin e parakohshëm të sezonit dhe heqjen në skenë të klubit nga Ligue 1.

“Ne mendojmë se vendimi është kundër drejtësisë sportive. Vendimi është një ndëshkim në ligë. E konsiderojmë vedim shumë të padrejtë,” tha presidenti i klubit Bernard Joannin në një konferencë për shtyp të martën.

Federata e futbolit të Francës vendosi të përfundojë sezonin në fund të prillit për shkak të pandemisë.